Uživanje

Pravijo, da se moramo posvetiti naslovu, da pritegnemo bralce. Drži. A, kaj pa če ni namen pridobivati nove bralce? Vse je odvisno od namena, ne?

Sam naslov najdem nekje na sredini ali na koncu objave. Razlog je čisto preprost. Ker se ne ravnam z vsebino po naslovu ampak obratno. Glede bralcev pa tako nimam izbire. Ker so izbrani :)

Kakšen je seks? Mislim dober seks. Hja. Spet je odvisno ob kakšni priložnosti in s kom. Včasih je dovolj le dobra predigra, spet drugič hiter konec. Vonj, aha ta je meni pomemben. Česar ne maram, pa so stereotipi. Ker tudi tukaj ne delujejo.

V zadnjem letu sem potrdil, da me privlačijo na prvi pogled nemogoče stvari. Izzivi. In tako kot v zadnjem obdobju, še nisem užival. Je naporno, ampak takooo polno. Ob poslušanju zgodb kolegov o tem, kako preživljajo čas, mi je topolo, saj počnem to, v čemer jaz uživam in kar nisem nikoli upal, da bi sploh poskusil. Kdaj vidim, da je fajn? Ko spontano žvižgam, se z veseljem zbujam, še rajši ležem zvečer brez težke glave in še bi lahko našteval. Tudi, ko se vozim z avtom ali na motorju in še vedno poslušam muziko brez da sem pozoren na besedila. Ja, sem celo v nekem filmu videl, kako je partnerju šlo na živce, ko je punca prepevala besedilo, ki ni bilo ravno povezano z originalom. In to mi je všeč!

Letos sem opazil še eno darilo onega zgoraj. Sin je sam izrazil željo po kampiranju in križarjenju z motociklom po obali. Neprecenljivo. Vse moraš ujeti v pravem trenutku. Ga izkoristiš ali pa ne. Midva sva ga.

Ujeti trenutke je lastnost, ki jo moraš osvojiti. Ko nekdo reče, da nima časa, bodisi zamuja ali pa je le neroden in ne želi nečesa doživeti. Jaz vljuden nisem. Raje lovim trenutke. Hja, je pa res, da si s tem nakoplješ marsikateri očitek in sprožiš govorice, ki želijo zadovoljiti tiste, ki jih sprožijo in predvsem oblikujejo. Poslovno sem sicer glede tega bolj uspešen, saj ne jemljem teh govoric osebno. Osebno pa ... Pravzaprav nisem nikoli znal dobro ločiti poslovno in osebno, tako da sem potrdil le to, da moram razumeti tiste, ki jih jezi moja neprizadetost do govoric.

Žanr. Kateri filmski žanr mi je všeč? Pojma nimam. Bi moral vedeti? Rad pogledam od ZF, čeprav je ne maram :), drame, komedije in fajn se je zjokati tudi ob romantičnem filmu, saj se je bogi kuža matral cel film, da je spet prišel do svojega gospodarja, dasiravno je ta 40 let starejši odkar sta se razšla. No ja, muzikali pa mi nekako ne gredo. Ampak zato je gumb za hitro predvajanje. Pa je stvar rešena.

Ker sem ujtel pravi trenutek, je motoriranje užitek in ne le divjanje. V hribih so trenutki vsako leto drugačni, a tako veličastni. Življenje v Ljubljani je boljše, kot sem si predstavljal kot otrok, da bo v prestolnici. Ples? Ja, tudi to včasih paše. A, le kadar meni paše. Mali egoist :)

Vsake toliko časa sem zato v zadregi, ko me kdo vpraša kaj pa res rad počnem, saj da v službo ni ravno fajn hodit, se matrat pri teku tudi ne, še manj hodiv navkreber ali spati na trdi podlagi v šotoru obkrožen z borovci, kje šele vozit se naokoli na dveh kolesih, kjer te boli rit. Meni je vse to všeč. In še veliko več.

Zadnji utrinek je bil ob pitju kavice z bivšo kolegico, ki je eno uro vehamentno razlagala, kakšen užitek da je motoriranje, ki ga izvaja zadnje leto s fantom, ki je kadilec. Dve leti nazaj ni mogla niti pozdraviti nekoga, ki je motorist ali kadilec. Pa ni govora o meni. Uživa. In uživanje je dobrina, ki jo moramo dozirati in porabiti v celoti kot antibiotike, saj se sicer nevoščjivost hitro loti in dokazuje, zakaj nekaj izstopa.

Konec koncev beseda uživanje vsebuje v sebi živo. Življenje. Pa rečte, če to ni lahko naslov!


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vse to se je dogajalo. Tudi Meni.

Pokvarjen želodec

Incest je igra za vso družino