Try walking in my shoes

Tega je že sedem let. Da bi potolažil bivšo ženo, sem šel tudi jaz na svetovanje. Ker se rešiti pač ni dalo. In konec koncev imam rad te zadeve. Znajo biti zanimive.

Veronika Podgoršek. Takrat iz Celja. Ker pa se navadno ne pozanimam o ljudeh, seveda nisem vedel veliko o njej. Le da se ukvarja s svetovanjem parom.Niti ne vem ali sem moral sam ali nama le ni zneslo skupaj, a bil sem tam.

Gospa mi ni bila nič všeč. Navadno ne sodim ljudi hitro, a energija nekaterih je pač takšna, da ti kar ne gre. Verjetno sva v tisti skoraj uri, dobro plačani seveda, šla skozi par reči, ki bi jih morala. A, na koncu čisto enostavno vprašanje ali menim, da se zakon še da rešiti. "Seveda ne" odgovorim. Ker sem jaz zaključil.

Mi pa vsake toliko, ne glede na dolgo lajtngo, ki jo imam, vseeno potegne. In začnem povezovati imena, zgodbe sedaj bivše žene, odkod pozna Veroniko. To je bila od njenega bivšega moža druge žene ljubica oz. prijatelja, ki mu ga je speljala ne venm več koga. Saj tako nisem prav razumel, tako da tudi zapisal nisem prav. Mislim, da sem takrat začel razmišljati o tem, da varanja, prevar, skokov čez plot, skrivanja, ljubimkanja ali le flirtanja pa le ni tako malo. Da pa jaz pri tem ne bom sodeloval, saj nimam zato niti živcev, kaj šele spomin.

In potem, čez kakšno leto, dve, zasledim na radiu intervju s to gospo. Priznana družinska terapevtka. Doktorica. In razlaga o nezvestobi. Pa saj ne napeljujem na to, da ona pa res ne bi smela o tej temi, ker je to sama počela in so jo tudi na forumih obrekovali na to temo. Prav nasprotno. V bistvu je specialistka in morda bolj kompetentna kot bi pričakovali. Ampak res nočem o tem. Bolj me je zanimala definicija, kaj je varanje. Kaj je res varanje? Oziroma kdaj varamo? Ali s čim varamo? Kaj moramo narediti, da nas lahko nekdo označi, da varamo?

Dobro, o telesni, spolni prevari nekako ni dvoma. Ampak je to meja? Ne. Ko drugemu več zaupamo, povemo, delimo z njim, kot s partnerjem. Nakako tako je šlo. In seveda mi da misliti. Verjetno res. Kajti seks prevaro sem doživel in menil, da me ne more prizadeti. Prizadelo pa me je ravno to, da je več zaupala drugemu kot meni. Lahko sta se pogovarjala. Imela sta več kot le telesni stik. Preko tega nisem mogel. In verjetno je to res tisti hudič.

Zdaj si pa predstavljajte, da s takšnim človekom še eno leto živiš pod isto streho. Jaz si ne. Pa sem bil. Pa si predstavljajte, da ste na dopustu s partnerjem, z mislimi pa drugje. Jaz si ne. Pa nisem bil.

Sem pa bil nekomu v glavi in imam že zaradi tega slabo vest. Za popizdit! Skušam si razložiti, da ... Ne vem še kako.




Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vse to se je dogajalo. Tudi Meni.

Pokvarjen želodec

Incest je igra za vso družino