Vrtičkarji (ni)so muslimani

Žena pravi, da zunaj  poka zaradi zaključka svetega meseca. Ramadan? Kaj pa vem. V tem predelu Ljubljane (Šiška) pokajo petarde, frčijo rakete vsake toliko časa. Kadar je kakšna tekma med zdaj bivšimi bratskimi republikami, ob pravoslavnem praznovanju novega leta in nenazadanje ob praznovanju "našega" novega leta.

Pa saj ni načeloma nič narobe. Muči me le pojasnjevanje zakaj in kako otrokoma, ker imata vedno znova vprašanja, na katera nimam niti sam odgovora. Bo že bolje, ko bo v neposredni bližini stala cerkev posvečena muslimanski veri.

Televizije ne gledamo veliko. Nam pa vsake toliko uspe ujeti novice, ki jih je potrebno razložiti otrokom. Novinarstvo oz. mediji so v konkurenčnem boju in zato se trudijo pokazati vsakršno situacijo na najbolj dramatičen način. Tako smo skupaj z otroci gledali ponovno epizodo rušenja vrtičkarjev, vikendašev iz Črnuč. Glede na to, da sin obožuje bagerje in podobno gradbeno mehanizacijo, je spremljal posnetek z veliko mero zanimanja. Še posebej ga je pritegnila informacija, da se je dogajanje odvijalo v Črnučah, katere celo on "pozna". Ni ga več, ko zagleda še policiste, ki so po njegovi izjavi "bojno" oblečeni in opremljeni. Takoj vprašanje zakaj so tako oblečeni in ali niso to tisti, ki pomagajo in podobno. Ko sliši še izjave, da so vrtičkarji že toliko let na parcelah in da so celo navozili "svojo" zemljo ter da je sramota, ker jih policija odriva stran s ceste, sem pečen. Tako hitro ne morem razlagati kako in kaj ampak si zadevo bolj logično razloži sam.

Tako nama (z ženo) predlaga, da na neko lepo lokacijo pripeljemo kamion zemlje in postavimo leseno hišo. Le te zadnje čase z ženo z zanimanjem proučujeva na internetu. In potem nas nihče ne bo vrgel dol, kot npr. obmejni objekt na Dragonji. Saj so tako naredili tudi Strojanovi, a ne?

Kakorkoli, zaključek je bil, da z zahtevami uspe skupina ljudi, ki je bodisi dovolj glasna, ki najprej naredi in nato kriči in ki je bolj "južnjaške" narave. Pa sem mislil, da nisem nacionalist. Hja. Poglejmo samo muslimane. Pa ne, da me moti dejstvo, da vsak potnik vlaka iz primorske smeri najprej v prestolnici opazi pravoslavno cerkev in nato bo še muslimansko. Moti me to, da je očitno preveč demokracije. To ni več svoboda. Menim, da demokracijo in svobodo tolmačijo ljudje, ki nimajo pojma o fiziki. So že slišali za perpetuum mobile? Če nekomu daš svobodo, jo drugemu vzameš! Ja, tako to gre. Sploh pa se muslimanov resnično bojim. Pa ne kar vseh. Vedno se najdejo izjeme. Ampak za naše okolje so preveč agresivni. Poglejte tudi v Francijo. Vsakih nekaj let jo prepotujem in Francoze poznam le še iz filmov. Sicer v Franciji videvam v večini muslimane. Francoske muslimane, ki ne govorijo francosko, ki se ne oblačijo francosko,...

Verjameva oba z ženo, da obstaja "master plan", da nas bodo muslimani pač prevzeli. Najprej jih je peščica, potem pride družina, postanejo manjšina, nato pa seveda potrebujejo svoje pravice ter običaje tudi v stiku z lokalnim okoljem. Joj, kako se tega bojim!

Zaključim lahko le to, da podpiram župana, da upošteva zakone in uredi vrtičkarje kot je predlagal (poznam dovolj dobro) in da se ne strinjam z ženino (neslano) šalo, da bova vpisala otroka v muslimansko vero, ker bova pač imela v bližini džamijo in nikoli ne veš, kdo zmaga.

Res preveč svobode škoduje. To se je pokazalo tudi na finančnem trgu, a ne? Zato pa bo kmalu, kmalu vojna. Katera že? Tretja? Svetovna?

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vse to se je dogajalo. Tudi Meni.

Pokvarjen želodec

Incest je igra za vso družino