Živi mrtveci

To je menda film, a ne? Mislim s tem naslovom. Mi bodo spet javili, da kršim ne vem kakšne pravice. Ah.

Ampak ne mislim nič slabega. Res. V bistvu me moti le to, da smo Slovenci taki mirni. Mislim dolgocajtni. Se ne pritožujemo kaj veliko, razen doma med štirimi stenami. Ko smo pa zunaj, pa želimo biti nevidni. Lahko bi naredili film z nasvovom Nevidni. Da pa se ne bi vedelo od kod prihaja film, bi ga raje prenaslovili v Invisible.

Hja. V bistvu želim pa le opisati pot v Italijo. Milano. Rad grem v tujino. Da vidim kaj novega. Kaj nevsakdanjega. In še rajši se vrnem. Kar mi je na zadnjem potovanju ostalo v spominu so predvsem Italijani. Ne Italijanke. One so tako in tako urejene. Dedci pa so me znova presenetili, kako se uredijo, ko gredo ven. Pri nas se ne uredimo niti, ko gremo v opero! Seveda so vedno izjeme. A njihova samozavest izvira tudi iz tega, kako so oblečeni, kako poskrbijo za detajle ... Sicer so pa že njihove uniforme vedno dokaz okusa za estetiko. Vem, da se lahko razpravlja o njihovem perju med drugo svetovno vojno, a če pomislimo, da so vojno kao izgubili, se obnašajo kot zmagovalci. Mi pa se še vedno ukvarjamo s tisto preteklosjo, katera nam ne bo veliko koristila danes. Enostavno smo premalo samozavestni.

In da ne bo pomote. Na motorjih se vozijo ženske s petkami, v krilu, s kapo in čelado hkrati in poleg torbice še kakšna vrečka. Res so face!

Še celo njihove stavke izgledajo super. Javni prevoz je stavkal.


Katedrala

Katedrala

Pred Scalo

Morje skuterjev in motorjev

Splet arhitektur

Zaščita proti mrazu

Carabinieri

Stavkajoči

Stavkajoči

Carabinieri

Carabinieri

Carabinieri

Morje skuterjev in motorjev

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II

Galleria Vittorio Emanuele II

Obnavljanje mozaika

Področje za pse brez povodca v parku

Fontana v parku

Igranje nogometa v parku


Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vse to se je dogajalo. Tudi Meni.

Pokvarjen želodec

Incest je igra za vso družino