Kakšen privilegij imamo




Mislim, da smo na tem planetu. Tako lep je! In od zunaj sploh nismo veliki! Pa tako lep planet. Samo malo preveč nas je že. Razumem, da si želimo v vesolje. Enkrat videti od zunaj!

In tako je, ko potujem z motorjem. "Čutim" Zemljo. Mislim, karto imam v glavi, vpijam relief in na povratku sem videl del Zemlje.Tudi z letalom je lepo. Ampak smo face in znamo narediti tudi vesoljska plovila. Hmm. Na Zemlji pa smo čedalje bolj nestrpni. Zadnja Parada ponosa v Ukrajini je trajala le 40 minut. Če smo nestrpni že zaradi takšnih razlogov, potem se ne bomo dogovorili o veliko pomembnejših stvareh.

Tudi komunikacije, da si lažje predstavljamo le Internet na primer, so pripomogle k temu. Ali pa mobilno računalništvo, telefonija, socialne spletne skupnosti. Nisem prepričan, da smo se ljudje tako hitro prilagodili. Močno dvomim. Takšno kopico informacij in s takšno hitrostjo, kot jo imamo danes, naši možgani ne zmorejo obdelati v realnem času. Ne dohajajo. In prevečkrat odreagiramo s talamusom. Potem se pa ne razumemo. Prepočasen "procesor" imamo v glavi.

Nič ne bi bilo narobe, da postavimo nazaj vrednote, ki so temeljile na človeški ravni, ki jo razumemo.

Zato se pa jaz to grem in poleg tega še vedno z užitkom poslušam glazbo, pokadim kakšno cigareto, rad popijem mrzlo pivo. In sem si zato tempo tako prilagodil, da zraven uživam. Pravijo, da moramo biti ljudje bolj egoistični. Dati nase. In se manj obremenjevati s stvarmi, kjer "nas ne srbi". In potem bomo lahko spet veliko bolje sobivali in sodelovali.

Aja. Auroro Borealis pa sem že tudi videl in občutil. A, hočem še več.

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vse to se je dogajalo. Tudi Meni.

Pokvarjen želodec

Incest je igra za vso družino