Nakupovalec

No, pa imamo nov DVD predvajalnik. Pravzaprav ga ima moj oče. In to takšnega za dobesedno nekaj deset evrov. Iz ene od poceni diskontnih trgovin seveda.

Ne vem, ampak smo ljudje res takšna bitja, da podležemo skušnjavi nakupovanja. Pravijo, da smo moški lovci, ženske pa nabiralke in to očitno drži. V trgovinah nam legalno zadovoljijo to prastaro potrebo po lovu oziroma nabiranju. Tudi to vemo, da nas bo poceni reč jezila, ker se bo kaj pokvarilo, delovalo počasi, kazilo sobo s svojim dovršenim dizajnom in kurila štrom zaradi dodatne funkcionalnosti kot je npr. hudo uporabna ura, ko naprave ne uporabljamo. Pa pustimo to.

Verjamem v kvaliteto, saj bomo sicer zapadli v finančno spiralo ob poplavi poceni opreme in storitev. Še na prodajnih treningih učijo, da je cena ne odloča o nakupu. Hja, o tem bi se dalo diskutirati. Res pa verjamem v to, da za več denarja dobimo več muzike. Kupujem dražje in morda zato bolj kvalitetno ampak hudič je, ko se človek tega navadi in ta višja kvaliteta postane sčasoma standardna. To pa je povezano z glavo. Mislim dobesedno. Zavest nam resetirajo z vsako reklamo in prepričujejo, da se sprostimo in spustimo na plano svoj prvinski nagon. Eh. Brez veze.

Kar sem v bistvu želel povedati je, da sta po mojem skromnem mnenju perspektivni področji ekologija oz. alternativni viri ter dizajn. Zakaj? A, to sploh koga zanima? Kakorkoli.

Alternativni viri iz razloga, ker se ljudje radi igramo tabornike. Ja, radi si sami zakurimo ogenj, postavimo bivališče in  sploh se nam zdi vse to kul. Kot alternativni viri mislim vse vire. Ne le energije. Ljudje se v bistvu radi igramo in iščemo neke alternative. In to je moj razlog.

Ekologija je sicer baseword ampak ne glede na to, ljudje radi skrbimo za nekoga. Imamo otroke, domače ljubljenčke, telefone, igrače takšne in drugačne in dobro nam dene, da "skrbimo" za nekoga ali kaj. Število otrok vsaj v razvitejših državah ne narašča, saj si namesto njih lahko kupimo nadomestke. Vseeno nam ekologija nudi ogromno področij s katerimi se lahko ukvarjamo in imamo hkrati občutek, da skrbimo za nekaj. Super zadeva. Priporočam vsaj kakšno "kilo" ekologije.

Dizajn. Hmmm. Ta mi je najljubši. Ker imam tako rad lepe ženske. Pravzaprav rad pogledam tudi lepe moške. Pa ne samo to. Avtomobili, hrana, stavbe, narava,... Vse, kar nas obkroža ima nek svoj dizajn. Tudi če je slab. Že samo frizura na primer postane sčasoma malce "stara" in se je naveličamo. Pa gremo k "dizajnerju", ki se včasih imenuje frizer in si naredimo nov dizajn. Kako dobro bi bilo, da bi svoj avto lahko polepšali ali vsaj spremenili vsake par mesecev. Ekološko seveda. To je recimo eden Banglovih idej. Odtipkaje v iskalnik BMW GINA in najdite avto, ki je dobesedno oblečen v tkanino, ki je prožna in se prilagaja lučem, vratnim odprtinam,... in na ta način si lahko oblikujete svoj avto. No ja, vsaj do neke mere. Čisto ekonomsko gledano, pa je dizajn tisti diferenciator v poplavi izdelkov na trgih, ki pritegne pozornost. Vsekakor drži, da se določen del ljudi vedno zoperstavlja uspehu določenega dizajnerskega uspeha. Lep primer je Apple. Ga ljubimo in sovražimo. No ja, tako hudo pa tudi ni.

Zakaj pa o tem pišem? Ker me malo jezi, da sem še vedno v istem biznisu in resno razmišljam, da bi se podal v druge vode. Pa ker me (še vedno) jezi, da se moram skrivati na internetu. Hja, tak je, kak je!

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

Vse to se je dogajalo. Tudi Meni.

Pokvarjen želodec

Incest je igra za vso družino